­ KAVŞAK FASULYE | Kültür Portalı

Kavşak Fasulye - Zonguldak

25 gram domates salçası

10 gram tuz, 10 gram karabiber

10 gram kırmızı pul biber, 70 gram sıcak su.

Kavşak Fasulye Nasıl Hazırlanır?

Derin bir tencereye su koyup kaynatınız. Kaynadıktan sonra içerisine, kurutulmuş fasulye ve domatesler diriliğini kaybedene kadar pişiriniz ve süzünüz. Süzüldükten sonra domatesleri ayrı bir kaba alıp bekletiniz. Tavaya zeytinyağını koyunuz ve biraz kızdırınız. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanları ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurunuz. Kaseye sıcak suyu koyup üzerine biber ve domates salçasını ilave edip, suyu çekilene kadar kavurmaya devam ediniz. Ocaktan indirmeye yakın tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştırınız ve ocaktan alınız. Kavrulmuş fasulyeleri servis tabağına alınız. Üzerini, daha önce haşlanan kurutulmuş domates ile süsleyerek servis yapınız.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 4914    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi