­ KENGER BORANİ | Kültür Portalı

Kenger Borani - Diyarbakır

Kenger Borani Malzemeleri Nerlerdir

  • 1,5 kg kenger
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 fincan un
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2,5 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz

Kenger Borani Nasıl Yapılır

Kenger ayıklanıp yıkanır. Hafif unlu suyun içinde kararması için bekletilir. Soğan yemeklik doğranıp yağda kavrulur. Suyu iyice sıkılan kenger ilave edilerek karıştırılır. Bir kaşık un konularak tekrar kavrulur. Bir çay bardağı su ve tuz konup pişirilir. Suyunu çekinceye ateşten alınıp soğutulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür veya servis sırasında tabağın kenarına konur.

Görüntülenme Sayısı : 3122    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2022 Salı