­ KESKİN TAVA | Kültür Portalı

Keskin Tava - Kırıkkale

Keskin Tava Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kuzu pirzola
  • 4 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Keskin Tava Nasıl Yapılır

Öncelikle fırın tepsisi yağlanır. Üzerine doğranmış biber,domates ve bir kaç parçaya bölünmüş olarak sarımsaklar eklenir. Pirzolaların üzerine malzemeler dizilir. Ufak parçalar şeklinde tereyağı eklenir. Üzerine hafif tuz ve pul biber serpiştirilir. Tepsi üzeri kapalı olarak 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 1 saat pişirilir. 

Kırıkkale Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 29509    Eklenme Tarihi : 25 Aralık 2012 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2024 Çarşamba