Keskin Tava - Kırıkkale
Keskin Tava Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kuzu pirzola
- 4 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 4 adet sivri biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Keskin Tava Nasıl Yapılır
Öncelikle fırın tepsisi yağlanır. Üzerine doğranmış biber,domates ve bir kaç parçaya bölünmüş olarak sarımsaklar eklenir. Pirzolaların üzerine malzemeler dizilir. Ufak parçalar şeklinde tereyağı eklenir. Üzerine hafif tuz ve pul biber serpiştirilir. Tepsi üzeri kapalı olarak 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 1 saat pişirilir.
Kırıkkale Geleneksel Mutfak
Keskin tava
Görsel Sahibi: Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
30136
Eklenme Tarihi :
25 Aralık 2012 Salı
Güncellenme Tarihi :
10 Ocak 2024 Çarşamba