Kütahya Usulü Kavurma - Kütahya
Kavurma Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg dana eti
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet domates
- 50 g biber
Kavurma Nasıl Yapılır
Dana eti kuşbaşı olarak doğranarak tencereye atılır. Suyu çekinceye kadar ocakta bırakılır. Suyunu çektikten sonra biraz yağ atılır ve tuz ilave edilir. Daha sonra 10 dakika bu vaziyette kısık ateşte bırakılır. Biberler doğranarak yemeğe ilave edilir ve 5 dakika pişirilir. Daha sonra domatesler kuşbaşı doğranarak ilave edilir ve 2 dakika daha kavrulur. Sunum; sıcak olarak servis yapılır.
Kütahya Usulü Kavurma
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3520
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Mart 2024 Pazartesi