­ KUYMAK | Kültür Portalı

Kuymak - Kocaeli

Kuymak Malzemeri Nelerdir

  • 1/5 kg su
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 250 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 300 g telli peynir

Kuymak Nasıl Yapılır

Tereyağı pembeleşinceye kadar kızdırılır ve su koyulur. 1 yemek kaşığı tuz ilave edildikten sonra 3 yemek kaşığı mısır unu karıştırılarak ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 15 dakika pişirilir. 300 g telli peynir konulur 5 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kocaeli Geleneksel Mutfak

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4751    Eklenme Tarihi : 18 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Şubat 2024 Pazartesi