Kuymak - Kars
Kuymak Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardagı un
- 2 su bardagı su (süt de olabilir ya da süt-su karışımı)
- Tuz
- 1,5 yemek kasığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz seker
- 1 çay kaşığı tarçın
Kuymak Nasıl Yapılır
Bir kabın icerisinde una tuz eklenir ve bir yandan karıştırılırken azar azar su eklenir. Karışımın akışkan bir kıvamı olmalıdır. Orta ateşte ısıtılan tavada tereyağı eritilir. Karışım yağa dökülür ve yavaş yavaş pişerken tahta kaşık yardımıyla hamur parçalara bölünür. Altları pişmeye hafifçe kızarmaya yüz tutan parçalar ters çevrilip diğer yüzlerinin de yanmadan hafifçe kızarması saglanır. Hamur kendini toplamaya başlayinca ezmeden çevire çevire pişirilir ve servis tabağına aktarılır. Üzerine tarçin eklenmiş şeker serperek hemen servis edilir.
Kuymak. Fotoğraf: Sarıkamış Derya Hanım Ev Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5322
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba