­ KUYMAK | Kültür Portalı

Kuymak - Kars

Kuymak Malzemeleri Nelerdir

  •  1 su bardagı un
  • 2 su bardagı su (süt de olabilir ya da süt-su karışımı)
  • Tuz
  • 1,5 yemek kasığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz seker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kuymak Nasıl Yapılır

Bir kabın icerisinde una tuz eklenir ve  bir yandan karıştırılırken azar azar su eklenir. Karışımın akışkan bir kıvamı olmalıdır. Orta ateşte ısıtılan tavada tereyağı eritilir. Karışım yağa dökülür ve  yavaş yavaş pişerken tahta kaşık yardımıyla hamur parçalara bölünür. Altları pişmeye hafifçe kızarmaya yüz tutan parçalar ters çevrilip diğer yüzlerinin de yanmadan hafifçe kızarması saglanır. Hamur kendini toplamaya başlayinca ezmeden çevire çevire pişirilir ve servis tabağına aktarılır. Üzerine tarçin eklenmiş şeker serperek hemen servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 5322    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba