Madımak Cacığı - Sivas
Pilâvlık bulgur suda haşlanır. Ayıklanmış ve yıkanmış madımaklar ince olarak doğranır ve bulgur ilave edilir. Yoğurt kaşıkla iyice karıştırılarak ve tuzu konularak bu karışıma katılır. Soğuk olarak servis yapılır.
Malzemeler
1 Su Bardağı Pilâvlık Bulgur
1 Su Bardağı İnce Doğranmış Madımak
2 Su Bardağı Yoğurt
½ Çay Kaşığı Tuz
Not: Ispanak, pancar gibi sebzelerle de aynı şekilde cacık yapılabilir.
Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1856
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2017 Cuma