Melki Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg melki (bir çeşit mantar)
- 4 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5 su bardağı su
Melki Yemeği Nasıl Yapılır
Melki 5 – 6 kez yıkanıp, bıçakla soyulduktan sonra doğranır. İnce kıyılmış soğan, zeytinyağında pembeleştirildikten sonra salça, melki, tuz ve su ile 30 dakika pişirilir. (Dibini tutmaması amacıyla, suyu azaldığında yeniden su eklenir.) Servis yapılırken karabiber eklenir.
Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi
Çanakkale Geleneksel Mutfak