­ MENGEN PİLAVI | Kültür Portalı

Mengen Pilavı - Bolu

• 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı karabiber

Mengen Pilavı Nasıl Yapılır

Pirinç ılık tuzlu suda 1 saat bekletilir. Birkaç kez yıkanıp süzülür. Soğanlar kıyılır, domatesler küp küp doğranır. Mantarlar temizlenip ince ince dilimlenir. Dereotu yıkanıp doğranır. Tereyağının yarısı tencerede eritilip, soğan pembeleştirilir. Et ilave edilir. Suyunu salıncaya kadar kavrulur. Mantar ve domatesler ilave edilip karıştırılır. Birkaç dakika kavrulup, su ilave edilir. Üzerine biriken köpük alınır, yarım saat pişirilir. Etler hafif yumuşayınca, pirinç, tuz ve şeker ilave edilip kaynatılır. Kısık ateşte 25 dakika pişirilir. Kalan tereyağı tavada kızartılır. Dereotu, kekik, karabiber ve ceviz eklenip karıştırılır. Pilavın üzerine dökülüp 10-12 dakika dinlendirilir. Sonra dikkatlice karıştırılır.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4024    Eklenme Tarihi : 11 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba