­ MIKLA | Kültür Portalı

Mıkla - Karaman

Mıkla Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  •  5 diş sarımsak
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ

Mıkla Nasıl Yapılır

Tavada yağ eritilir. Üzerine yumurtalar kırılır. Tuz ve biber katılır, piştikten sonra ocaktan alınır. Sarımsaklar ezilerek, yoğurda ilave edilir ve yoğurt iyice karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt geniş bir tabağa alınır. Üzerine pişirilmiş yumurtalar yayılar, pul biber dökülerek servis yapılır.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 4017    Eklenme Tarihi : 14 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba