Muş Köftesi Hafta Direği - Muş
Muş Köftesi/Hafta Direği İçin Gerekli Malzemeler: (5 kişilik)
- 1 kg yağsız kıyma
- 750 gr ince bulgur
- 1 kg kuru soğan
- 250 gr yağlı kıyma
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 ad yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hafta Direği Yapılışı
Kıyma,yumurta,tuz yoğrulur. Daha sonra bulgur ilave edilir ve özleşene kadar yoğrulur. Soğanlar küçük bir şekilde doğranır ve kıyma ile suyunu çekene kadar tereyağı ile kavrulur. Daha sonra baharatlar ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Ceviz büyüklüğünde ince bir şekilde açılır, iç harcı ilave edilerek kapatılır. 2 su bardağı su ve1 tatlı kaşığı tuz ile kaynar suya köfteler atılır. Tuzlu suda 20-30 dk pişirildikten sonra tabaklara konulur. Üzerine tereyağı dökülerek servis yapılır.
Muş Geleneksel Mutfak
Hafta Direği
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
22892
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
26 Mart 2020 Perşembe