Nohutlu İşkembe - Manisa
Nohutlu İşkembe Malzemeleri Nelerdir
- 750 g dana işkembesi
- 3 baş soğan
- 2 su bardağı nohut
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sirke
Nohutlu İşkembe Nasıl Yapılır
İşkembe iyice temizlenip bol su ile yıkanır, 10 dakika sirkeli suda bekletilir. Soğanlar piyazlık biçimde doğranır, zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı doğranmış işkembeler eklenerek karıştırılıp kavurmaya devam edilir. Akşamdan ıslatılmış nohut, ılık su ve tuz da katıldıktan sonra düdüklü tencerede 1 saat pişirilir. Sıcak servis yapılır. Not:İşkembe daha önceden pişirildiyse aynı işlemlerden sonra düdüklü tencerede pişirme süresi 15 dakikadır. İsteğe bağlı olarak 1 çorba kaşığı salça ve kırmızı pul biber de koyulabilir.
Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
957
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Ekim 2024 Salı