Otlu Yumurta - Isparta
Otlu Yumurta Malzemeleri Nelerdir
6–8 Kişilik – Pişirme Süresi: 30-40 dakika
- 1 kg karakavruk veya güneyik otu
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Otlu Yumurta Nasıl Yapılır
Karakavruk veya Güneyik temizlenerek saplarının kalın kısmı ayrılır. Sapları haşlanır, yumuşayınca suyu süzülür. Yaprakları ve haşlanan sapları ince ince doğranır. Daha sonra tencereye tereyağı, sıvı yağ, ince doğranmış soğan ve tuz ilave edilerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine otlar dökülür, içine yumurta kırılıp karıştırılır. Bir çay bardağı su dökülüp pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis tabağına alınarak sarımsaklı yoğurt eşliğinde üzerine karabiber ve nane serpilerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Otlu Yumurta
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3023
Eklenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
15 Ağustos 2023 Salı