­ PATATES DOLMASI | Kültür Portalı

Patates Dolması - Isparta

Patates Dolması Malzemeleri Nelerdir (6-8 kişilik)                                                                                    

  • 1 kg patates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 g kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, kimyon, nane
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Patates Dolması Nasıl Yapılır

Patatesler soyularak, içleri boşaltılır. Doğranmış soğan, kıyma, pirinç, maydanoz, bir miktar yağ, tuz ve baharatlar yoğrulur. Hazırlanan dolgu malzemesi patateslerin içlerine doldurulur, tencereye dizilir. Sıvıyağ ve sıcak suda eritilen salça tencereye dökülür. Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3117    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2023 Salı