Pazı Mıhlama - Trabzon
Pazı Mıhlama İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
1 bağ pazı
3 baş orta büyüklükte soğan
3 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz ve nane
2 diş sarımsak
Pazı Mıhlama Nasıl Yapılır?
Pazıları yıkayıp, ayıklayıp, İnce ince doğrayınız. Derin bir tencerede tuzlu su ile 10 dakika haşlayınız. Süzgece alıp suyunu iyice süzdürünüz. Daha sonra bir tavanın içerisine soğan ve sarımsağı ince ince doğrayınız. 3-5 dakika yağda kavurunuz. Tavanın içerisine haşlanmış pazıyı, naneyi ve karabiberi ilave ediniz. Bütün malzemeleri birlikte 3-4 dakika tekrar kavurunuz. Sonra tavanın içerisine göz göz çukurlar açıp, yumurtaları içlerine kırınız. Kısık ateşte (tavanın üstü açık olacak şekilde ) pişiriniz. Sıcak servis edilir. Afiyet Olsun…
Pazı Mıhlama
Görsel Sahibi: Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6468
Eklenme Tarihi :
01 Şubat 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
21 Mayıs 2019 Salı