Pazılı Burma - Trabzon
Pazılı Burma
Pazılı Burma İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir ?
- 1 kg un
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 5 bağ pazı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pazılı Burma Nasıl Yapılır ?
Bir kabın içinde un, yumurta, yoğurt, tuz, karbonat, sıvıyağ konularak hamur haline getirilir. Bir süre dinlendirilir. Diğer taraftan bir tencerede pirinçler haşlanır suları süzülür. Pazılar yıkanır
soğanla birlikte ince doğranır. Daha sonra tavada yağla soğanlar, pazı 5 dakika kavrulur. Üzerine haşlanmış pirinç, şeker, tuz ve karbonat ilave edilir. Ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra hamur ikiye bölünür, yuvarlak biçimde açılır ve hazırlanmış olan malzemeler bu hamurların içine boşaltılır. Yağda iki taraflı kızartılır ve servis yapılır.
Pazılı Burma
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3670
Eklenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
31 Mayıs 2019 Cuma