Pekmezli Hapısa - Kilis
Pekmezli Hapısa Malzemeleri Nelerdir
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı nişasta
Pekmezli Hapısa Nasıl Yapılır
Çelik bir tencereye pekmez ve nişasta konur. Su ilave edilerek tahta kaşıkla ezilir. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaselere doldurulur. Üzeri ceviz fıstık ve benzeri süslenir. Afiyet olsun.
KAYNAK : Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
PEKMEZLİ HAPISA
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1261
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Aralık 2023 Salı