­ PEKMEZLİ HOŞMAK | Kültür Portalı

Pekmezli Hoşmak - Giresun

Pekmezli Hoşmak Malzemeleri Nelerdir

1 kg barbunya

1-2 diş sarımsak

1 su bardağı kıyılmış fındık

1 su bardağı pekmez

1 fincan un

1 çorba kaşığı tereyağ

Pekmezli Hoşmak Nasıl Yapılır

Barbunyalar akşamdan ıslatılır. Haşlanır. Püre haline getirilir. Hazırlanan püre bir tencerede üzerine 1 su bardağı su ilave edilerek karıştırılır. Üzerine un dökülüp karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince tereyağında kavrulmuş sarımsak üzerine ilave ederek pişirme tamamlanır. Tencereden tepsiye yerleştirilir. Soğuduktan sonra üzerine pekmez ilave edilir. Fındıkla süslenerek servis yapılır. 

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1840    Eklenme Tarihi : 08 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2023 Perşembe