Pırasa Sarması - Manisa
Pırasa Sarması Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg orta kalınlıkta pırasa
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limon
Pırasa Sarması Nasıl Yapılır
Pırasaların beyaz bölümlerinden 25-30 cm uzunluğunda kesilip bıçağın ucuyla yukarıdan aşağıya doğru pırasanın yarıçapı derinliğinde çizilir. En içteki birkaç katman çıkartılarak kalan dış katmanlar kaynar suya atılıp 4-5 dakika haşlanır, süzülüp soğumaya bırakılır. Yıkanmış pirinç, nane, salça, karabiber, tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı iyice karıştırılır. 25-30 cm uzunluğunda ve 6-7 cm derinliğinde kat kat açılan pırasa yapraklarının bir ucuna hazırlanan harçtan bir miktar koyulur. Soldan sağa, sağdan sola üçgenler oluşturularak sonuna kadar katlanır ve muska biçimindeki sarmalar tencereye yerleştirilir. Tencereye 2 su bardağı kaynar su ve kalan yarım bardak zeytinyağı gezdirilerek dökülüp kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir. Yerken bol limon sıkılır. Sıcak ya da soğuk servis yapılır.
Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1001
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Ekim 2024 Salı