Pumpum Çorbası - Bartın
Pumpum Çorbası Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)
- 4/5 su bardağı mısır unu
- 3,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı süt
- 1-1,5 su bardağı et suyu
- 3-4 dilim kıtır ekmek
- 50 g rendelenmiş taze kaşar
- Yarım kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Pumpum Çorbası Nasıl Yapılır
Et suyu, soğuk su ve mısır unu tencereye alınarak kaynayana kadar çırpılır. Kıvamı koyulaştıktan sonra sütü ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Ayrı bir tavada kıtır ekmekler ayçiçek yağı ile kavurulur. Çorbanın tuzu ve biberi eklenir. Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine alınır. Üzerine kıtır ekmekleri eklenir. Rendelenmiş kaşar peyniri ile süslenerek servise hazırlanır.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Pumpum Çorbası
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
19239
Eklenme Tarihi :
11 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı