Pürpürüm Kavurması - Tokat
Pürpürüm Kavurması Nasıl Hazırlanır?
- 1 kg pürpürüm
- 1 yumurta
- 2 kaşık tereyağı
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 baş soğan
- 1 tatlı kaşığı çemen
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Pürpürüm Kavurması Nasıl Hazırlanır?
Pürpürüm ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Tencerede kızdırılmış yağda soğanlar çemenle birlikte kavrulur. Pürpürüm ve bulgur tencereye konularak rengi değişene kadar ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra baharatlar ve tuz konularak karışılır. Yumurtalar çırpılarak üzerinden gezdirilir.
Kaynak : İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Pürpürüm Kavurması
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4338
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
16 Ocak 2020 Perşembe