­ ŞEVKET-İ BOSTAN | Kültür Portalı

ŞEVKET-İ BOSTAN - Manisa

Malzeme: 1 kg şevket-i bostan, yarım kilo kuşbaşı kuzu eti, yarım su bardağı zeytinyağı, 1kaşık limon suyu, 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık un, 1 iri soğan, tuz, karabiber. Yapılışı: Şevketi bostanlar ayıklanarak yıkanır, ince uzun doğranır. Yağda kavrulan soğan ve ete ilave edilerek, sararıncaya kadar ara sıra karıştırılır. İki bardak sıcak su ve tuz ilavesiyle kapağı kapatılır, ateş kısılır. Ocaktan alınmadan önce yoğurt, un ve limon suyu ilavesi ile hazırlanan terbiye üzerine gezdirilip birkaç dakika daha kaynatılır. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Etli Sebze Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1130    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı