­ SURA | Kültür Portalı

Sura - Balıkesir

Sura Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet kuzu veya oğlak eti ön kolu
  • 150 g kuzu ciğeri,
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı yeni bahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Sura Nasıl Yapılır

Daha çok kurban bayramlarında yapılan ve özel günlerde tercih edilen bir yemektir. Kuzu ön kolu kaburga tarafından bıçakla açılır içine önceden hazırlanmış iç pilav doldurulur. Bu bölüm iğne iplikle dikilir. Bir kapta sulandırılan salça etin üzerine sürülür. Pişirme kabına su da eklenerek et pişirilir. Özellikle Havran Büyükdere ve civarında toprak fırınlarda fırın ağzı çamurla sıvanarak pişirilen Suraların lezzetine doyum olmaz. 

Kaynakhttp://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65896/mutfak-ve-yemek-kulturu.html, adresinden 07.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 12589    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı