Tas Kapama - Denizli
Tas Kapama Malzemeleri Nelerdir
- 500 g kuzu eti
- 6-7 adet küçük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber
- Yeşil biber
- İç yağı
Tas Kapama Nasıl Yapılır
Bir tepsinin ortasına etlerin yapışmaması için iç yağı konur. Üzerine bir sıra et, etin üzerine soğan döşenir. Bu işleme et ve soğan bitene kadar devam edilir. Aralarına karabiber ve tuz serpilir. Yeşilbiber konur. Malzemenin tamamı bittikten sonra üst üste konulan malzemenin üzerine çukur bir tabak kapatılır. Üzerine kaynarken oynamaması için ağırlık konur. Sonra eritilen salçalı su dökülür kısık ateşte pişirilir.
Tarif: Arife KADIKÖYLÜ Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4020
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
02 Kasım 2022 Çarşamba