Tatlı Börek - Bartın
Tatlı Börek Malzemeleri Nelerdir
- 10 adet kuru yufka
- 1 kg ceviz içi
- 250 g tereyağ
- 250 g sıvıyağ
Şerbeti için
Tatlı Börek Nasıl Yapılır
Yufkalar önce ıslatılır. Teker teker tepsiye dizilen yufkaların her katına eritilen tereyağ ve ceviz dökülür ve fırına sürülür. Şerbeti de hazırlanıp soğuduktan sonra fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür. Soğuk servis edilir.
NOT: Ölçüler kullanılan tepsiye göre azaltılabilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Tatlı Börek
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13979
Eklenme Tarihi :
02 Temmuz 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı