Arabaşı - Muğla
Arabaşı Malzemeleri Nelerdir
Çorbası için:
- 1 adet köy tavuğu
- 3 adet kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 4-5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Turunç ya da nar ekşisi
Hamuru için:
- 1 kase un (1/3 buğday unu, 2/3 mısır unu)
- 5 su bardağı su
Arabaşı Nasıl Yapılır
Tavuk, sığabileceği bir tencerede kaynatılan suya alınarak haşlanır. Soğanlar doğranır, başka bir tencerede ısıtılan yağda sarartılır. Un ilave edilir, kokusu çıkana kadar kavrulur. Salça, toz kırmızı biber ve tavuk suyu eklenerek kaynamaya bırakılır. Tavuk, küçük parçalara bölünür ve çorbanın içine atılır. Çorba, koyu bir kıvam alana kadar kaynatılır, tuzu atılır. Hamuru için büyük bir tencerede su kaynatılır. İçine, sürekli karıştırmak suretiyle un ilave edilir. Hamur, kıvamı muhallebi gibi olunca ıslatılmış bir tepsiye dökülür. Donduktan sonra dilimlenir. Arabaşının servisi, yemek tabağında çorba ve çorbanın ortasında hamurundan dilimler olacak şekilde ya da hamur tepsisindeki dilimlerin arasına çorba tabaklarını koyarak yapılır. Yerken üzerine tercihe göre turunç ekşisi veya nar ekşisi dökülür.
Arabaşı
Görsel Sahibi: Aydın DURDU
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4549
Eklenme Tarihi :
06 Haziran 2017 Salı
Güncellenme Tarihi :
14 Ocak 2025 Salı