­ TATLI ÇORBA | Kültür Portalı

Tatlı Çorba - Bayburt

Tatlı Çorba Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kurutulmuş kuşburnu veya ½ kg. kuşburnu marmelâdı
  • 100 g kuru üzüm
  • 1,5 kg toz şeker
  • ½ kg yarma (gendime)
  • 100 g incir (istenirse)
  • 100 g kuru fasulye
  • 100 g kayısı
  • 100 g erik (istenirse)
  • 250 g fındık
  • 1 su bardağı un
  • Tuz

Tatlı Çorba Nasıl Yapılır

Kuşburnu iyice pişirilerek ezilir önce süzgeçten sonra elekten geçirilerek süzülür. Başka bir kapta iyice pişirilen yarma ve önceden pişirilen fasulye süzülen suya katılır, un su ile karıştırılarak bulamaç halinde üzerine ilave edilir bir taşım kaynatılır. Başka kapta diğer malzemeler (kayısı, üzüm, erik, incir) pişirilerek şekerle birlikte karışıma ilave edilir ve bir taşım kaynadıktan sonra, soğumaya bırakılır. İyice soğutulan tatlı çorba üzerine fındık serpilerek servis yapılır.

Kaynak: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 9969    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 24 Mart 2022 Perşembe