Taze Fasulye Kavurması - Amasya
Taze Fasulye Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 200 g kıyma
- 2 orta boy domates
- 1 kg taze fasulye
- Karabiber, tuz
- 3 adet yumurta
- 1 demet maydanoz
Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır
Fasulyeler ayıklanır, yıkanır üçe kırılır. Yağda kıyma kavrulur üzerine fasulyeler eklenir. Rengi değişene kadar pişirilir. Üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz, karabiber eklenir. Domates ve fasulyeler piştikten sonra bir tabağa kırılmış ve hafif çırpılmış 3 yumurta ilave edilerek üzerine doğranmış maydanoz serpilir. Kapağı kapatılarak yumurtalar katılaşana kadar pişirilir. Tahta kaşıkta tencerede karıştırarak dağıtılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Taze Fasulye Kavurması
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5105
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba