Tekirdağ Köftesi - Tekirdağ
Tekirdağ Köftesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg orta yağlı parça et (sığır daha yumuşak dana eti ise sıkı ve sert gelir.)
- 75 gr bayat ekmek
- 1 baş (ufak) soğan
- Ufak bir diş sarımsak
- Bu karışım hep beraber makinede çekilir.Sonra içine baharat olarak
- 1/2 çorba kaşığı kimyon
- 1/2 çorba kaşığı tuz
- 1/2 çorba kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1/2 çorba kaşığı pul kırmızı biber
- 1/2 çorba kaşığı karbonat
Tekirdağ Köftesi Nasıl Hazırlanır ?
Evvelce çektiğimiz kıyma içine konur ve yoğurulur. Yeniden çekilir. Normal kapta bir gece bekletilir.
Pişirilmesi:
Kömür (mangal) ufak parçalar halinde kırılır, kömür ızgarası içine yayılır. Izgara üstübü ile yağlanır ve ızgara oluğuna yağ konur.
Köfteler yapışmasın diye ızgara silinir.15 grlık yuvarlak köfteler, maşa ile ızgara yağlığındaki yağa bulanıp, ızgarada pişirilir.
Not: Eski adı tat köftesi, diğer bir adı ise Hacıköylü köftesi olup zamanla Tekirdağ Köftesi adını almıştır. 2020 yılında Tekirdağ köftesi" coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayımlanmasının ardından tescile hak kazanmıştır.
Kaynak (Serez, Mehmet (1997). Tekirdağ ve Çevresi Mutfağı.
Tekirdağ Köfte
Görsel Sahibi: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tekirdağ Köftesi
Görsel Sahibi: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
26057
Eklenme Tarihi :
23 Ocak 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
20 Temmuz 2020 Pazartesi