­ TEKİRDAĞ KÖFTESİ | Kültür Portalı

Tekirdağ Köftesi - Tekirdağ

• 1/2 çorba kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1/2 çorba kaşığı pul kırmızı biber
  • 1/2 çorba kaşığı karbonat

Tekirdağ Köftesi Nasıl Hazırlanır ?

Evvelce çektiğimiz kıyma içine konur ve yoğurulur. Yeniden çekilir. Normal kapta bir gece bekletilir.

Pişirilmesi:
Kömür (mangal) ufak parçalar halinde kırılır, kömür ızgarası içine yayılır. Izgara üstübü ile yağlanır ve ızgara oluğuna yağ konur.
Köfteler yapışmasın diye ızgara silinir.15 grlık yuvarlak köfteler, maşa ile ızgara yağlığındaki yağa bulanıp, ızgarada pişirilir.

Not: Eski adı tat köftesi, diğer bir adı ise Hacıköylü köftesi olup zamanla Tekirdağ Köftesi adını almıştır. 2020 yılında Tekirdağ köftesi" coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayımlanmasının ardından tescile hak kazanmıştır.

Kaynak (Serez, Mehmet (1997). Tekirdağ ve Çevresi Mutfağı.

Görüntülenme Sayısı : 16770    Eklenme Tarihi : 23 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2020 Pazartesi