­ YAPRAK PİDESİ | Kültür Portalı

Yaprak Pidesi - Yalova

Yaprak Pidesi Malzemeleri:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 bağ soğan
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı mısır unu 
  • 20 adet asma yaprağı 
  • 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • ½ bağ nane
  • tuz

Yaprak Pidesi Yapılışı:

Yoğurdu su ve tuz ile çırparak karıştırıp ayranı hazırlayın. (ayranın ekşi olması tercih edilir) Yaprakları yıkayıp süzdürün. Naneyi ince ince kıyın. Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın. Ayrana mısır ununu, tuzu, naneyi ve soğanı katıp karıştırarak bir harç hazırlayın. Bir tavayı ayçiçeği yağı ile yağlayın. Üzerine bir sıra yaprak dizin. Hazırladığınız harcı 2 cm. kalınlığı olacak biçimde altı iyice kızarıncaya kadar pişirin. Tavanın ağzına biraz daha geniş bir tabak kapatıp yaprak pidesini ters çevirin. Tavaya kaydırıp diğer yanına da kızartın. Ateşten alıp dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yalova Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 10593    Eklenme Tarihi : 07 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Mart 2020 Salı