­ YOĞURTLU ÇORBA (LEBENİYE) | Kültür Portalı

Yoğurtlu Çorba (Lebeniye) - Siirt

MALZEMELER 100 gr kıyma 1 su b. haşlanmış nohut 1 su b. buğday Yarım kg yoğurt 1 yumurta 3 çorba k. un Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 soğan 1 çorba kaşığı nane HAZIRLANIŞI Bir tencereye sıcak su alınarak içerisine ilk olarak buğday ve nohut eklenerek pişmeye bırakılır. Diğer taraftan 100 gr. kıyma tuzu ve baharatı ayarlanarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlanarak kızartılır. Kızartılan köfteler de buğday ve nohuta eklenir. Terbiyesi için bir kapta yoğurt, yumurta ve un karıştırılır, üzerine önce soğuk su sonra biraz sıcak su konularak pişmekte olan nohut, buğday ve köftelere eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır. Sokereçi için tereyağı eritilir. Üzerine ince doğranmış soğan konur. Kavrulduktan sonra ince doğranmış taze nane konularak pişmiş olan çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 2439    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2017 Perşembe