Yumurta Mıhlaması Malzemeleri Nelerdir (4-6 Kişilik)
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 3-4 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Yumurta Mıhlaması Nasıl Yapılır
Kıyma yağda biraz kavrulduktan sonra, ince doğranmış soğan ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Küçük doğranmış yeşilbiber, domates, tuz ve karabiber eklenerek bir müddet daha kavrulur. Daha sonra tencerenin içinde yumurtalar için açılan küçük yuvalara, yumurtalar kırılır ve kısık ateşte pişirilip, servis yapılır.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak