­ ZEYTİNYAĞLI SOĞAN DOLMASI | Kültür Portalı

Zeytinyağlı Soğan Dolması - Kütahya

Zeytinyağlı Soğan Dolması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Nane
  • Maydanoz

Zeytinyağlı Soğan Dolması Nasıl Yapılır

Soğanlar küçük küçük doğranır, yağda kavrulur. Önceden ıslatılmış yıkanmış pirinç, soğan ilave edilerek kavrulur.bir tek domates de robotta çekildikten sonra ilave edilir. Yarım bardak su ile içi pişirilir. Üzerine toz şeker, nane ve yenibahar ilave edilir. Soğanlar altından ve üstünden kesildikten sonra haşlanır.Teker teker çıkartılarak midye şeklinde sarılır. Daha sonra yeşillik ile süslenir. Ilık olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 3617    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Mart 2024 Perşembe