­ PEZİK (PAZI) MIHLAMASI | Kültür Portalı

Pezik (Pazı) Mıhlaması - Giresun

Pezik (pazı) Mıhlaması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ pezik (pazı)
  • 3 adet soğan
  • 4 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Karabiber, tuz

Pezik (pazı) Mıhlaması Nasıl Yapılır

Pezik yıkanıp, ayıklandıktan sonra doğranarak, haşlanır ve süzülür. İnce doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Buna haşlanmış pezik eklenerek karıştırılır. Tuzu ve karabiberi atılır. Üzerine yumurtalar kırılır. Pişene kadar hafif ateşte tutulur.

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1890    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2023 Perşembe