­ SIRIN | Kültür Portalı

Sırın - Elazığ

• 6 diş sarımsak
  • 250 g tereyağı
  • su

Sırın Nasıl Yapılır

Karıştırma kabına un, maya ve tuz konulur.  Alabildiği kadar su azar azar eklenerek iyice yoğrulur. İyice yoğrularak hazırlanan hamur, yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezelerden orta büyüklükte yufkalar açılarak kızgın sac üzerinde pişirilir. Pişirilen yufkalar rulo şeklinde düzgün katlanarak 2 cm eşit büyüklükte kesilir, tepsi veya tabak içerisine dik olarak özenle dizilir. Önce yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı serpilir. Sonra yoğurt ile dövülmüş sarımsak karıştırılır ve hazırlanan yağlı yufkaların üzerine dökülür. Daha sonra bir tava içerisinde eritilerek kızaran tereyağı üzerine dökülerek servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 14708    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 28 Kasım 2022 Pazartesi