­ TURP SALATASI | Kültür Portalı

Turp Salatası - Isparta

Turp Salatası Malzemeleri Nelerdir                                                                             

6-8 Kişilik – Hazırlama Süresi: 10 dakika              

  • 2 adet beyaz turp
  • 2 veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde sırma
  • 1 fincan su
  • Tuz

Turp Salatası Nasıl Yapılır

Sırma küçük parçalar halinde doğranıp, bir fincan ılık suda ıslatılıp eritilir. Turplar soyulup rendelenerek, elde suyu sıkıldıktan sonra geniş bir kâse içine konulur. Üzerine tuz, yağ ilave edilip iyice harmanlandıktan sonra servis tabağına alınır ve hazırlanan sırma sosu üzerine gezdirilir.

  Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3263    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Ağustos 2023 Perşembe