Cevizli Kırma Tatlısı Tarifi
Cevizli Kırma Tatlısı Hazırlık Süresi: 10 dakika. Pişirme Süresi: 10-15 dakika.
Cevizli Kırma Tatlısı Malzemele Nelerdir
- 6-7 dilim kırma
- Su
- 2 su bardağı sadeyağ
- Bir çay bardağı diş büyüklüğünde doğranmış ceviz
Cevizli Kırma Tatlısı Nasıl Yapılır
Bir şıra türü olan kırma bıçakla küpçükler şeklinde doğranır, üzerine az miktarda su serpilir ve ıslatılması sağlanır. Yağda kavrulan kırmanın yağı süzülerek alınır. Alınan yağ doğranmış cevizle çevrilir. Kavrulan 2 ayrı malzeme bir araya getirilir ve servise sunulur. Öneriler: Bekletilmeden sıcak servis yapılmalıdır.
Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 283.