Sulu Yağlı Köfte Tarifi
Hazırlık Süresi: 35- 40 dakika. Pişirme Süresi: 60 dakika.
Kaç Kişilik:6 Kişilik
Sulu Yağlı Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 250-300 g köftelik yağsız kıyma
- Köfte için 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış ve ıslatılmış nohut
- 4-5 taze yeşil biber
- 3-4 domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sadeyağ
- Tuz
- Kırmızı pul biber, karabiber, kimyon
- Kıyılmış maydanoz
Sulu Yağlı Köfte Nasıl Yapılır
Bulgur ile kıyma karıştırılarak yoğrulur ve fındık büyüklüğünde el ayasında yuvarlanır ve ortası bastırılarak çukur oluşturulur ve yemeğin kendi suyunda haşlanır. Doğranmış baş soğan, taze biber, yağda çevrilir ve 1 yemek kaşığı un eklenir, salçalı ürün kaynatılır köfte ve nohut ortama konulur, tuz ayarı yapılır ve bir süre ateşte bekletilir. Yemeğin yüzeyine nane, kırmızı pul biber ve kıyılmış maydanoz eklenir ve servise sunulur. Köftedeki çukurlara yemeğin yağı rahatça girdiğinden dolayı yemek sulu yağlı köfte olarak adlandırılır. Öneriler: Sıcak servis edilmelidir.
Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 286.