Kabak Kızartması - Tokat
Kabak Kızartması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kilo kabak
- 6-7 dal maydanoz
- 3-4 dal yeşil soğan
- Kızartmak için tereyağı
- Tuz
Kabak Kızartması Nasıl Hazırlanır?
Kabakların kabuğu soyulur. Kızdırılmış yağda kabaklar kızartılır. İnce ince doğranmış soğan ve maydanoz kızartılmış kabağa ilave edilerek 1-2 dk yağda çevrilir ve sıcak olarak servis edilir.
NOT: Arzu edilirse üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Kabak Kızartması
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
Kabak Kızartması
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4475
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Ocak 2020 Salı