­ YAREN GÜVECİ | Kültür Portalı

Yaren Güveci - Çankırı

Yaren Güveci Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kuzu eti
  • Yarım kg patlıcan
  • 3 adet soğan
  • iki baş sarımsak
  • 5 adet sivri biber
  •  yarım kg domates
  • karabiber
  • pulbiber
  • kimyon
  • tuz 
  • iki yemek kaşığı sıvı yağ

Yaren Güveci Nasıl Yapılır

Kuzu eti güveç kabında kendi suyuyla pişirilir, 3 adet soğan, iki baş sarımsak, 5 adet sivri biber, yarım kg domates ince doğranarak, karabiber, pulbiber, kimyon, tuz ve bir kaşık salçayla birlikte ete ilave edilir. Doğranarak ayrı bir kapta kızartılan 1 kg patlıcan, güveç kabındaki malzeme ile küçük güveç kaplarına bir sıra malzeme, bir sıra patlıcan şeklinde yerleştirilir. Üzeri domates ve biberle süslenerek iki yemek kaşığı sıvı yağ konulmak suretiyle fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.

Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü

Çankırı Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 10137    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Temmuz 2022 Pazartesi