Yaren Güveci Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kuzu eti
- Yarım kg patlıcan
- 3 adet soğan
- iki baş sarımsak
- 5 adet sivri biber
- yarım kg domates
- karabiber
- pulbiber
- kimyon
- tuz
- iki yemek kaşığı sıvı yağ
Yaren Güveci Nasıl Yapılır
Kuzu eti güveç kabında kendi suyuyla pişirilir, 3 adet soğan, iki baş sarımsak, 5 adet sivri biber, yarım kg domates ince doğranarak, karabiber, pulbiber, kimyon, tuz ve bir kaşık salçayla birlikte ete ilave edilir. Doğranarak ayrı bir kapta kızartılan 1 kg patlıcan, güveç kabındaki malzeme ile küçük güveç kaplarına bir sıra malzeme, bir sıra patlıcan şeklinde yerleştirilir. Üzeri domates ve biberle süslenerek iki yemek kaşığı sıvı yağ konulmak suretiyle fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.
Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü
Çankırı Geleneksel Mutfak