­ MÜCEDDERE | Kültür Portalı

Müceddere - Kilis

• 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Müceddere Nasıl yapılır

Mercimek ayıklanır, yıkanır. Üzerine 8 su bardağı su, tuz ve kırmızı biber ilave edilir. Mercimekler yumuşayancaya kadar pişirilir. Bulgur ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pilav gibi pişirilir. Ateşten alınır. Soğan halka halka doğranır. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızaran soğanlar bir tabağa alınır. Yağ pilava dökülerek karıştırılır. Servis yapılırken üzeri soğanla süslenir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 2489    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2024 Çarşamba