Sebzeli Terbiyeli Buğday Çorbası - Kocaeli
Sebzeli Terbiyeli Buğday Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 orta boy havuç (küp olarak kızartılmış)
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 1 orta boy patates (küp olarak kızartılmış)
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 çay bardağı pirinç (haşlanmış)
- Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı buğday
- 2 çorba kaşığı tepeleme un
- 2 adet et bulyon
- 100 g nebati yağ
- 1 limon suyu
- 3 yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
- Biraz kıyılmış maydonoz
Sebzeli Terbiyeli Buğday Çorbası Nasıl Yapılır
Un ve şehriye yağda hafif kavrulur. Soğuk suyla açılarak kıvamına kadar su eklenir. Bulyon ve sebzeler konulur ve tuzu ayarlanarak kaynamaya bırakılır. Yumurta sarıları, limon suyu, karabiber çırpılır bir su bardağı soğuk su ilavesiyle kaynayan çorbaya devamlı karıştırılarak dökülür. Kaynatılmadan altı söndürülür. Servise başlarken maydanoz ilave edilir.
Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2087
Eklenme Tarihi :
13 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
26 Şubat 2024 Pazartesi