­ NOHUTLU AYALI ÇORBASI | Kültür Portalı

Nohutlu Ayalı Çorbası - Malatya

Nohutlu Ayalı Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g kıyma
  • 500 gr un
  • 1 yumurta
  • 500 g yoğurt
  • Yarım paket yağ
  • Bir küçük soğan
  • Yarım çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı düğürcek
  • Bir miktar kemik suyu

Nohutlu Ayalı Çorbası Nasıl Yapılır

250 g un ile 1 yumurta kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur açılır ve kare şeklinde küçük küçük kesilir. Diğer taraftan nohut kemik suyunda haşlanır. 250 g kıymanın içine 1 çay bardağı düğürcek ve tuz, baharat, 1 küçük soğan rendelenerek birlikte yoğrulur. Daha sonra, nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Yuvarlanan köfteler yarım paket yağın içinde pembeleşene kadar kızartılır. Nohutun hazırlandığı suyun içine yani kemik suyunun içine kare şeklinde kesilmiş olan hamurlar ilave edilir. Piştikten sonra içine hazırlanan ayalar yani köfteler katılarak birlikte pişirilir. Pişme işlemi bittikten sonra ateşten alınır, yarım kilogram yoğurt içine katılarak karıştırılır. Bu çorbaya nane katılabilir. Ayrıca acılı sos hazırlanarak kaselere konan çorba üzerine dökülebilir. Umumiyetle bu çorba yemekli misafirlere hazırlanan ve bayramlarda, özel günlerde pişirilen bir çorba çeşididir.

Görüntülenme Sayısı : 1303    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 27 Ağustos 2024 Salı