Patik Kavurması - Malatya
Patik Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg patates
- 300 g kuru soğan
- 100 g kıyma
- 150 g nebati yağ
- Bir kaşık salça
- Yeteri kadar tuz
Patik Kavurması Nasıl Yapılır
Patatesler yıkanıp bir tencereye konularak su ilave edilip haşlanır. Haşlama sırasında tencereye bir kaşık kadar tuz atarak patateslerin dağılması sağlanır. Patatesler haşlanırken soğan ayrı bir kapta ince ince doğranır. Tava içerisinde doğranan soğan, yağda kızartılır. Buna kızarmış kıyma ile birlikte salça ve tuzu ilave edilip karıştırılır. Haşlanan patatesler soyularak ufak ufak doğranır. Kızarmış soğan, kıyma ve salça karışımının üzerine dökülerek ateşte birkaç dakika devamlı karıştırılmak suretiyle bekletilir. Sonra servis yapılır. Turşu ile birlikte daha lezzetlidir.
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
804
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
22 Temmuz 2024 Pazartesi