­ SOĞAN DOLMASI | Kültür Portalı

Soğan Dolması - Malatya

Soğan Dolması Malzemeleri Nelerdir

  • 5 tane büyük soğan
  • 250 g yağsız kıyma
  • 1demet maydanoz
  • 250 g köftelik bulgur
  • 1 kaşık salça
  • Yeteri kadar tuz
  • Kırmızıbiber

Soğan Dolması Nasıl Yapılır

Soğanlar kabukları soyulduktan sonra bir tencerede haşlanır. Sudan alınıp süzülür. Soğanların iki tarafı bıçakla kesilir. Böylece soğan kat kat ayrılır. Ayrı bir kapta bulgur sıcak su ile ıslatılır. Malzemelerle iç hazırlanır. İçerisine doldurularak tencereye dizilir. Hafif ateşte 2 su bardağı su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Piştiği anlaşılınca soğanlar dağıtılmayacak şekilde tabaklara alınıp servis yapılır. Üzerine taze maydanoz doğranabilir.

Görüntülenme Sayısı : 1404    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Eylül 2024 Perşembe