­ DENİZ ÜRÜNLERİ | Kültür Portalı

Deniz Ürünleri - Mersin

Mersin 321 km'lik sahili boyunca çok sayıda irili ufaklı deniz ürünleri sunan lokantaya sahiptir. Bunlar İl Merkezinde yoğunluk Adnan Menderes Bulvarı olmak üzere, İsmet İnönü Bulvarı, Okan Merzeci Bulvarı ve Karaduvar Mahallesinde bulunmaktadır. Çamlıbel Yat Baseni'nde (Balıkçı Barınağı) bulunan yüzer lokantalarda da deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Narlıkuyu Beldesinde bulunan deniz ürünleri lokantaları oldukça rağbet görmektedir. Deniz ürünleri olarak "Jumbo" denilen iri karidesler, doğu Akdeniz’in en beğenilen balığı lagos, çipura, kalamar, akya, eşkina, ahtapot, kalamar, subye diye sıralamak mümkün.
Deniz Ürünleri