­ HUMUS | Kültür Portalı

Humus - Mersin

Humus İçin Gerekli Malzemeler:

  • Nohut,
  • tahin,
  • limon,
  • sarımsak,
  • maydanoz,
  • sumak,
  • kimyon,
  • kırmızı toz biber,
  • katı yağ

Humus Yapılışı:

Nohut suda iyice kaynayacak soğuduktan sonra, süzülür veya et makinesinde güzelce macun seklinde hazırlanır. Ayrı bir kapta tahin, limonla sarımsak dövülerek, kimyon da karıştırılarak ezilmiş nohutla beraber karıştırılır. Tavada yağ eritilir, toz biber yağda yakılır. Yapolün servisin yeteri miktarda dökülür. Ayrıca üzerine kıyılmış maydanoz, sumak konarak yemeğe hazırlanmış olur ve servis hazır demektir. Pastırmalı olarak da sunulabilir.

Mersin Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6313    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 31 Mart 2020 Salı