­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Dövme Çorbası, Kırklareli Köftesi, Yeşil Salata, Un Helvası. Afiyet olsun 😊

Dövme Çorbası - Kilis

Dövme Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

• 1 Su bardağı dövme
  • 1,5 Kg yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 1 Çay bardağı mısırözü yağı
  • 1 Çorba kaşığı nane
  • 1 Tatlı kaşığı tuz

Dövme Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Dövme ayıklanır, yıkanır. Akşamdan üzerini örtecek kadar su ile ıslatılır. Yoğurt 1 çorba kaşığı tuz eklenerek 3-4 saat önceden süzülür. Islatılmış dövme düdüklü tencereye konur, üzerine 8 su bardağı su eklenir. Kapağı kapatılarak 1 saat pişirilir. Süzülmüş yoğurt çelik bir tencereye alınır. Tuz, un, yumurta konarak iyice karıştırılır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınır. Yoğurdun üzerine dövmenin suyundan birkaç kepçe konarak karıştırılır. Sonra yoğurt dövmenin üzerine ilave edilir, karıştırılarak bir taşım kaynatılır.  Sıvı yağda nane kavrulur. Çorbanın üzerine eklenir. Kaynama esnasında çorbanın suyu azalırsa sıcak su ilave edilir. Çorba önce sıcak sonra soğuk içilir. Çorbanın pişmesine yakın içerisine doğranmış kabak, patlıcan, yarpuz yaprağı gibi sebzelerde eklenebilir.

Kırklareli Köftesi - Kırklareli

Kırklareli Köftesi İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

• Erkek dana kaburgasından 1 kg kıyma,
  • ½ ekmek,
  • 1 baş ufak soğan,
  • az bir miktar tuz,
  • az bir miktar kuzu boşluğu

Kırklareli Köftesi Nasıl Hazırlanır?

Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak kıyma makinesinden/robottan geçirildikten sonra dolapta 1 gün bekletilir. Bu sürenin sonunda 1 tanesi ortalama 18-20 gr olacak şekilde ana kıymadan elle koparılır ve tam yuvarlak olmayacak biçimde, hafif basık ve uzunca olarak şekillendirilir. Yağlanmış ızgarada pişirilen köfteler, pişirilme sırasında kurutulmadan, yumuşak olarak ve kıymanın yağı ile suyu köftenin içinde kalacak şekilde pişirilir.

Yeşil Salata - Kilis

Yeşil Salata İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

• 1 tane salatalık
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane yeşil soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • Yarım demet marul
  •  çay kaşığı tuz
  • tane limon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • zeytinyağı

Yeşil Salata Nasıl Hazırlanır?

Salatalık yeşil biber yeşil soğan maydanoz marul doğranır ve baharatlar ilave edilip servis edilir.

Un Helvası - Kütahya

Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

• 500 gr. sıvı yağ
  • 1 kg un
  • 1litre su
  • 1kg şeker

Un Helvası Nasıl Hazırlanır?

Bir tencerenin içerisine yağ konur. Yağ kızdırıldıktan sonra un ilave edilir. Unla yağ pembeleşinceye kadar kavrulur. Önceden şeker ve su kaynatılıp şerbet hazırlanır. Daha sonra kavrulmuş olan unun üzerine şerbet dökülür. 3 dakika karıştırılır. Ocaktan indirilip üzeri örtülüp soğumaya bırakılır.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.