­ CİLANBOLU KUYUSU | Kültür Portalı

Cilanbolu Kuyusu - Amasya

Amasya Kalesi'nde çok sayıda dehliz ve su kuyuları bulunmaktadır. Bu kuyuların en ünlüsü Cilanbolu diye isimlendirilen yerdir. Cilanbolu Kuyusu, Harşena Kalesi'nin orta yerinde büyük kapının hizasında bulunan yüksek yerde, güneyden kuzeye doğru gitmektedir. Yüz elli kadar basamakla aşağıya inilir. Daha aşağılarda tahribat sonucu merdivenler kaybolmuştur. Kuyunun girişi geniş ve yuvarlaktır. Önce kargir olarak başlayan kuyu, daha aşağılarda kayaların oyulması biçiminde devam etmektedir.

Amasya Gezilecek Yerler

Mağara
Doğa-Kültür Turizmi
Cilanbolu Kuyusu, Şehir merkezinin Kuzeyinde bulunan Harşena Kalesi'nin orta yerinde, büyük kapının hizasında dır.
Amasya Hatuniye Mahallesi Harşena kalesi ortası

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11164    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Aralık 2019 Pazartesi