­ KARAMANLI CAMİİ | Kültür Portalı

Karamanlı Camii - Bolu

Merkez İlçe, Karamanlı Mahallesi, 13 pafta, 98 ada, 1 parselde bulunmaktadır. Cami kitabesine göre H. 1310 – 1315 (M. 1897) yılında yapılmıştır. Dikdörtgen planlı ve düz ahşap tavanlıdır. Kuzeyinde iki sütunlu ve aynalı tonoz ile örtülü cümle kapısı yer almaktadır. Ahşap giriş kapısı çift kanatlıdır. Kadınlar mahfilinin girişi aynı bölümdendir. Mihrabı yarım daire niş şeklinde ve minberi ahşaptır. Kuzeybatı köşesinde düzgün kesme taş kaideli, silindirik gövdeli bir minaresi vardır. Cephelerde basık kemerli, taş söveli pencereler bulunmaktadır. Duvarların üst köşelerine taş kuş evleri yerleştirilmiştir. Kırma çatı ile örtülüdür ve kirpi saçaklıdır.

Kaynak: Bolu Kültür ve Turizm Rehberi, 2010, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Gezilecek Yerler

Bolu şehir merkezindedir.
Karamanlı Mahallesi Merkez İlçe Bolu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6625    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 04 Ocak 2022 Salı